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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  07/08/2018
Actualizado :  07/08/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  LUIZZI, D.; ABADIE, T.; GATTI, I.; QUINCKE, M.; CONDON, F.; PEREYRA, S.; VÁZQUEZ, D.; DÍAZ DE ACKERMANN, M.; GERMAN, S.
Afiliación :  DOMINGO LUIZZI, ex CIAAB (Centro de Investigaciones Agrícolas "Alberto Boerger").; TABARÉ ABADIE, DuPont Pioneer, 7300 NW 62nd Av, Johnston, Iowa 50131, EUA.; IRENE GATTI, Dow AgroSciences, 9330 Zionsville Rd, Indianapolis, Indianapolis 46268, EUA.; MARTIN CONRADO QUINCKE WALDEN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO CONDON PRIANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARTHA DÍAZ DE ACKERMANN, ex INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ELISA GERMAN FAEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Consideraciones finales.
Complemento del título :  Capítulo 7.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: GERMAN, S.; LUIZZI, D. (Ed.). 100 años de mejoramiento de trigo en INIA La Estanzuela. Montevideo (UY): INIA, 2018.
Páginas :  p. 68-72.
Idioma :  Español
Palabras claves :  Mejoramiento de trigo.
Thesagro :  TRIGO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10979/1/INIA-100-anos-de-mejoramiento-de-trigo-en-INIA-La-Estanzuela.cap.7.p.68-72.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102543 - 1PXIPL - DDUY/INIA/Ediciones Especiales/2018

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  25/10/2016
Actualizado :  28/02/2020
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  SCARLATO, M.; DOGLIOTTI, S.; BERRUETA, C.; BARROS, C.; REHERMAN, F.; BORGES, A.; GARCÍA, M.; GIMÉNEZ, G.
Afiliación :  MARIANA SCARLATO GARCIA, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; SANTIAGO DOGLIOTTI, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; MARIA CECILIA BERRUETA MOREIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS BARROS, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; FACUNDO REHERMAN, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; ALEJANDRA BORGES, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; MARGARITA GARCIA, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; GUSTAVO GIMÉNEZ FRANQUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Explaining yield variability between farmers as a first step to reduce gaps.
Complemento del título :  T3. Crop modeling and yield gap analysis for agricultural systems analysis and design.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  In: Proceedings of the 5th international symposium for farming systems design. Multi-functional farming systems in a changing world. Montpellier (Francia): European Society of Agronomy, 2015.
Páginas :  p. 119-122
Idioma :  Inglés
Notas :  Acknowledgements. Without the help of all the farmers that gently contributed their time and fields, and the help of the technical advisers and experts to select a representative sample of farms, this research would have not be possible, so our sincere gratitude to all of them. This research was funded by the National Institute of Agricultural Research (INIA), Project FPTA 288.
Contenido :  Reducing yield gaps is one of the major pathways identified to meet the future food demand (Keating et al., 2014). A prerequisite to design strategies to reduce the yield gap of crops is to understand its causes. The sustainability of most vegetable farms in south Uruguay is threatened by low family income and deteriorating soil quality. The main cause of low income is that most farms obtain 50% or less of the attainable crop yields in the region, with similar production resources and proper management (Dogliotti et al., 2014). Low yields are the main cause of low labour productivity and resource use efficiency. There is a huge variability between farmers in crop yields, product quality and economic results. To explain the main causes of this variability and to identify strategies to reduce the distance between the average yield and the top yielding fields and farms, we started a project to study important vegetable crops in south Uruguay (onion, tomato, sweet potato and strawberry). In this paper we present the method developed to explain variability in physical and economic results, the main causes identified in the seasons studied on strawberry and onion, and discuss strategies to reduce the observed gaps.
Palabras claves :  ONION; STRAWBERRY.
Thesagro :  CEBOLLA; FRUTILLA.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6241/1/Scarlato-M.-2015.-5th-Int.Symp.Farming-Systems-Montpellier.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101193 - 1PXIPC - DDProc. 5th/Int.Symp.Farm.Syst.Design/2015
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